Etkinlik Planlamanın 10 Püf Noktası - STH Team
 

Etkinlik Planlamanın 10 Püf Noktası

Etkinlik planlama ile ilgili hayaller kuruyorsanız ve bu alanda nasıl çalışacağınızı düşünüyorsanız bu yazı sizin için iyi bir başlangıç olacaktır. Kendi etkinlik planlama işinizi kurarken aşağıdaki adımları izlemek size yardımcı olacaktır.

1-Etkinlik Planlama Becerileri ve Deneyimi Kazanmak

Bir etkinlik planlama işinin uzun vadeli başarısı, etkinlik planlamacısının müşterilerine sağladığı deneyimiyle ilişkilidir. Bir etkinlik planlama işi kurmayı düşünüyorsanız bir etkinlik planlayıcısının görevlerini ve bu görevleri yerine getirebilmek için gerekli becerilere sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir.

Bunlar,

  • Sözlü ve yazılı iletişim becerileri
  • Organizasyon ve zaman yönetimi
  • Müzakere ve bütçe yönetimi
  • Yaratıcılık, pazarlama, halkla ilişkiler ve daha fazlası
etkinlik-planlamanin-puf-noktalari
İletişim Becerilerinizi Geliştirin

2- Etkinlik Planlama Pazarınızı/ Forte’unuzu Belirleyin

Bir çok etkinlik planlamacısının yaptığı en yaygın hatalardan biri şirket toplantıları, düğünleri, bağış toplama galaları ve daha bir çoğu olmak üzere her türlü etkinliği koordine etme konusunda istekli olmalarıdır. Zamanla bir sürü etkinliği yapabilme kapasitesine sahip olabilirsiniz ancak başlangıçta kurumsal, dernek, kar amacı gütmeyen ve sosyal etkinliklerin planlanması arasında bir sürü belirgin farklılıklar olduğu görülmektedir. Dolayısıyla pazarınızı buna uygun şekilde belirlemeniz gerekir.

 

İlginizi Çekebilir: 13 Etkinlik Planlama Hatası ve Çözümleri

 

3-  İş Planı Geliştirin

Pazar alanınıza karar verdiniz. Şimdi sıra iş planınızı geliştirmeye geldi. Diğer bir çok iş gibi etkinlik planlama işine başlamakta bir iş planı gerektirir.

 

etkinlik-planlamanin-puf-noktalari
İş Planı Geliştirmek Etkinlik Planlamanın Odak Noktasıdır.

4- Firmanıza En Uygun Ticari İşletmeyi Belirleyin

İş yapınızı belirlemek oldukça önemlidir. Bunun için en temel adım, planınız için en uygun işletme türünün ne olduğuna karar verdiğinizden emin olmaktır. İlgi alanlarınızı en iyi temsil eden işletmeyi seçebilmek için profesyonel tavsiye almak faydalı olacaktır.

5- İşletme Sigortası Almak

İş sigortası zorunludur. Etkinlik planlama şirketleri, işletme sahibinin çıkarlarını korumak için genel sorumluluk ve diğer sigorta türlerini güvence altına almalıdır. Çeşitli sigorta türlerini öğrenmek ve en uygununu seçmek için bir sigorta danışmanıyla görüşmek yardımcı olacaktır.

Bunlar,

  • Genel sorumluluk
  • Ürün sorumluluğu
  • Ev tabanlı sigorta
  • İşçi tazminatı
  • Ceza sigortası
  • Sağlık ve diğer avantajlar

 

isletme-sigortasi-almak

 

6- Tedarikçi Ağınızı ve Personel Kaynaklarınızı Geliştirin

Şimdi tedarikçi ağınıza kimleri dâhil etmek istediğinizi düşünmenin vakti geldi. Etkinlik planlayıcıları, yemek şirketleri, çiçekçiler, fotoğrafçılar ve daha fazlası olmak üzere çeşitli tedarikçilerle çalışır. Tüm görevlerin üstesinden gelebileceğinizi düşünüyor olsanız da nihayetinde etkinliklerinizi ve genel operasyonlarınızı desteklemek için bir kaynak alt yapısı oluşturmanız gerekecektir. Bu altyapıya idari, satış, pazarlama, iletişim, hukuk, muhasebe olmak üzere bir çok alan dahildir.

7- Etkinlik Pazarlama Hizmetlerinizi Tanımlayın

Ürününüzün ve hedef pazarınızın belirlenmesi önem taşır. Mekanlar, catering, prodüksiyon, konuşmacılar, hediyeler, ulaşım, konaklama ve daha fazlası için müşteriniz adına tam hizmet planlaması ve uygulaması sunulup sunulmayacağı, planlamanın belirli bir alanında uzmanlaşma, etkinlik iletişimleri ve daha fazlası için iletişim hizmetlerinin kimlerden oluşacağı gibi konularda karar verilmelidir.

 

etkinlik-pazarlama-hizmetleri

 

8- Etkinlik Planlama Ücret Yapısı Oluşturun

Hizmetlerinizi göz önünde bulundurarak ücret yapınızı belirlemeniz önemlidir. Etkinlik planlama firmaları masraflarını karşılamanın ve makul bir kar elde etmenin çeşitli yollarının bilincinde olmalıdır. Bu ilerleyen zamanlarda işinizde tutunmanıza yardımcı olacaktır.

Çoğu etkinlik planlayıcısı ücretleri aşağıdaki parametrelere göre şekillenmektedir;

  • Sabit ücret
  • Giderlerin yüzdesi
  • Saatlik ücret
  • Giderlerin yüzdesi artı saatlik ücret
  • Komisyona tabi oran

9- İşletmeniz için Güvenli Finansman

Çoğu işletme bir işletme bütçesi gerektirir ve firmayı kurarken rahat bir nakit erişimi önemli olacaktır. Sınırlı fonlarla bir iş kurmak mümkün olsa da, işinizi başlatmak ve karlı olmak adına yeterli bütçeye sahip olmak önemlidir.

 

etkinlik-pazarlama-hizmetleri
Etkinlik Planlama İçin Hedef Kitleyi Belirlemek Çok Önemlidir

 

10- Etkinlik İşletmeniz için İş Geliştirme ve Pazarlamaya Odaklanın

İş modeliniz, hizmet anlayışınız ve hizmetleriniz için nasıl ücret alacağınıza dair bir anlayışla şimdi önemli iş ve pazarlama materyalleri geliştirmeye başlamalısınız. Artık işletmeniz için doğru ismi seçmeye ve iş geliştirme planınızı uygulamaya hazırsınız. Ayrıca kartvizitler, kırtasiye malzemeleri, bir web sitesi, satış teminatı, teklifler, müşteri sözleşmeleri ve daha fazlasını oluşturmanız gerekecektir.

 

Kaynak: www.liveabout.com